۲۳ تیر، ۱۳۹۰

دانلود کتاب " زن در هم شکسته" اثر سیمون دوبووار

دانلود کتاب " زن در هم شکسته" اثر سیمون دوبووار
http://www.mediafire.com/?zlx0rmau0jcau38
نوع فایل کتاب: PDF- تعداد صفحات: 274  - نویسنده : سیمون دوبووار / ترجمۀ ناصر ایراندوست
بووار در یک خانواده‏ی بورژوای کاتولیک به دنیا آمد و پس از گذراندن امتحانات دورهٔ لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات در Institut Catholique و زبان و ادبیات در مؤسسهٔ سنت‌مارین و پس از آن فلسفه در دانشگاه سوربن پرداخت. وی در حلقهٔ فلسفی دوستانه گروهی از دانشجویان مدرسه اکول نورمال پاریس عضو بود که ژان پل سارتر نیز در آن عضویت داشت ولی خود بووار دانشجوی این مدرسه نبود. با وجود آنکه زنان در آن دوره کمتر به تدریس فلسفه می‏پرداختند، او تصمیم گرفت مدرس فلسفه شود و در آزمونی که به این منظور گذراند، با ژان پل سارتر آشنا شد. بووار و سارتر هر دو در ۱۹۲۹ در این آزمون شرکت کردند، سارتر رتبه‏ی اول و بووار رتبه‏ی دوم را کسب کرد. با این وجود، بووار صاحب عنوان جوان‏ترین پذیرفته‏شده‏ی این آزمون تا آن زمان شد. سارتر و بووار رابطه‏ی عاطفی پیچیده‏ای داشتند و همواره بر صداقت در روابط عاطفی تاکید داشتند. با وجود تنش‏های پیاپی و روابط عاطفی متعدد، این دو در تمام عمر دوستانی جداناپذیر باقی ماندند، اما ارتباط آن‌ها، برخلاف روابط مرسوم جامعه، شامل وفاداری و تک‌همسری نبود.
بووار به عنوان مادر فمینیسم ِ بعد از ۱۹۶۸ شناخته می‌شود. معروف‌ترین اثر وی جنس دوم (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده‌است. این کتاب به تفصیل به تجزیه و تحلیل ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شده‌است می‌پردازد. پس از آنکه این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا منتشر شد، به عنوان مانیفست فمینیسم شناخته شد. سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل، ۱۹۸۶درسن ۷۸ سالگی به خاطر ذات‌الریه از دنیا رفت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شده‌است.

عنوان اصلی کتاب این است La femme rompue - Simone de Beauvoir است. سالها پیش برای درس مقابله این کتاب و چند ترجمه دیگر از آثار خانم بووآر را انتخاب کرده بودم. استادم که یکی از اساتید به نام ادبیات فرانسه بود شانه ای بالا انداخت و گفت : زن درهم شکسته ، زن وانهاده. بخوان و بگو منظورش چه بوده و به نظرت درست ترجمه کرده یا نه. هنوز فعل ترک کردن بین مردم کشورم متداول نبود. حال زن داستان برایم غریب بود اما این روزها زنان زیادی را می بینم که رها شده اند ، ترک شده اند، در هم شکسته اند ولی امیدوار یا ناامید به خاطر بچه ها ناگزیر به ادامه راه هستند

هیچ نظری موجود نیست: