۰۸ آذر، ۱۳۹۰

نوال السعداوی: آزادی با قدرت مردم کسب می شود. انقلاب يعنی همين

نوال السعداوي، نويسنده ، فعال اجتماعی و از مدافعان حقوق زنان که نقش فعالی در مبارزات مردم مصر دارد ديشب مستقيما از ميدان تحرير در مصاحبه ای تلويزيونی با سيسيليا گرالد مجری برنامه «آگندا» ی تلويزيون سوئد شرکت کرد که ترجمه آنرا ميخوانيد .
سيسيليا گراند: در مصاحبه ای که با نوال السعداوی مسقيم از ميدان تحرير داشتم وی در ارتباط با انتخابات مصر گفت:
ما ميخواهيم انتخابات عقب بيافتد. ارتش، اخوان المسلمين و آمريکا فشار می آورند تا انتخابات فردا برگزار شود. اما مردم ميگويند نه. نه به ارتش، نه به اخوان المسلمين، نه به آمريکا و اسرائيل. اين اعتراضات اخوان المسلمين را افشا کرد که نخواستند در آن شرکت کنند. زيرا آنها ميخواهند فردا انتخابات برگزار شود و در پارلمان اکثريت را کسب کنند. برای آنها سرنوشت کشور اهميتی ندارد، درست مثل ارتش و آمريکا.
اين انقلاب دوم است، درست مثل انقلاب اول در ژانويه و فوريه مردم ميگويند نه به ارتش ، نه به تنتاوی و آمريکا و نه به انتخابات در موقعيت کنونی. مردم خواستار اين هستند که يک شورای انقلابی متشکل از نمايندگان مردمی که به خيبانها آمدند تشکيل شود.
سيسيليا گراند: فکر ميکنيد انتخابات الان درست نيست؟ فکر نميکنيد که انتخابات به انتقال به دمکراسی منجر شود؟
نوال السعداوی: نميتوان انتخابات داشت زمانی که مردمی که در ميدان تحرير جمع شده اند آنرا نميخواهند. معنای دمکراسی چيست؟ دمکراسی يعنی مردمی که در اينجا جمع شدند. انتخاباتی که نتايجش پشت ميز توسط ارتش ، اخوان المسلمين و آمريکا تعيين شود دمکراسی نيست. نتيجه انتخابات بايد در اين ميدان و با انقلاب تعيين شود.


سيسيليا گراند: بهاری که گذشت به انقلاب بسيار اميدوار بوديد، الان چه احساسی داريد؟
نوال السعداوی: الان اميدوارترم، من اعتقادم را به مردم از دست نمی دهم. مردم بسيار عظمت دارند. و اکنون در ميدان هستند. چادرها را ببين، در اين هوای سرد در چادرها ميخوابند، عليرغم تيراندازی بسويشان و درد سرهای ديگر. خونهای زيادی ريخته شد، بسياری کشته شدند، جوانان زيادی بينايی خود را از دست دادند. اما ما از چيزی نمی ترسيم.
سيسيليا گراند: در انقلاب اول ارتش را بعنوان يک قهرمان نگاه ميکردند، نظرتان الان در مورد ارتش چيست؟
نوال السعداوی: ما هرگز طرف ارتش بوديم، اشتباه بزرگی بود که اجازه داديم حسنی مبارک قدرت را به ارتش واگذار کند. ما نميخواهيم توسط ارتش اداره شويم. ما ميخواهيم يک شورای انقلابی تشکيل شود و اداره امور را بدست بگيرد. ما خواهان يک دولت سکولار و غير نظامی هستيم ، نه دولتی نظامی يا مذهبی.
سيسيليا گراند: هزاران تظاهر کننده دستگير شدند. نظرتان در اين مورد چيست؟
نوال السعداوی: آنها بايد آزاد ميشدند، چرا انقلابيون را دستگير کرده اند؟ چرا جوانان انقلابی را محاکمه ميکنند؟ چرا آنها را در دادگاههای نظامی محاکمه ميکنند، در حاليکه مبارک و اطرافيانش را در دادگاه معمولی محاکمه کردند؟ بسيار مضحک هست. انقلابيون اين را نميپذيرند. يکی از خواسته ها نيز آزادی تمام دستگيرشدگان می باشد. همچنين هيچ دادگان نظامی حق محاکمه غير نظاميان را ندارد. حسنی مبارک که يک نظامی بود و ذخيره مالی کشور را به غارت برد در دادگاه نظامی محاکمه نشد اما جوانانی را که در تظاهرات صلح آميز شرکت ميکنند در دادگاههای نظامی محاکمه ميکنند.
سيسيليا گراند: فکر ميکنيد که ارتش آمادگی کناره گيری از قدرت را دارد؟
نوال السعداوی: البته، بله، زيرا قدرت مردم بسيار سنگين تر از قدرت ارتش هست. البته آزادی بايد توسط خود مردم کسب شود. ما انتظار اين را نداريم که ارتش به ما آزادی بدهد. آزادی با قدرت مردم کسب می شود. انقلاب يعنی همين.
سيسيليا گراند: شما بعنوان يک نويسنده مشهور چه تاثيری ميتوانيد در جريان حوادث بگذاريد؟
نوال السعداوی: طرف مردم باشم و صدای شان را به گوش برسانم. فعالين سياسی و احزابی وجود دارند که مشغول چانه زنی با ارتش می باشند، درست مثل زمانی که با حسنی مبارک مذاکره ميکردند، در حاليکه اينجا در ميدان تحرير مردم کشته می شوند. نقش ما اين هست که صادق و بی پرده آنچه را که فکر ميکنيم و وجدان حکم ميکند بيان کنيم و برای ارزش ها، عدالت و آزادی بجنگيم و درباره خواسته های انقلابيون بنويسيم. نه اينکه با شرکت دريک انتخابات عجولانه جايی در پارلمان برای خودمان جستجو کنيم. يا در پی کسب اکثريت بوده و يا بخواهيم رئيس جمهور شويم. ما نبايد در شرايط کنونی به پست وزارت و يا موفقيت های شخصی و فردی فکر کنيم. ما بايد با مردم باشيم و همراه آنها بجنگيم و يا بميريم
فیلم
Egyptian police is killing protestors
رای دهندگان مصری نگران پیروزی اسلامگرایان هستند    فیلم از یورونیوز- 29 نوامبر
نخستین روز از انتخابات پارلمانی در مصر با استقبال مردم روبرو بود. احزاب اسلامگرا مانند حزب اخوان المسلمین و النور در جریان مبارزات انتخاباتی با تبلیغات گسترده نسبت به دیگر احزاب، حضور چشمگیری در این انتخابات دارند. بسیاری از فعالان حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان نگران راهیابی پرتعداد نمایندگان این احزاب به پارلمان هستند.
برای خواندن ادامه مطلب روی ادامه مطلب کلیک کنیم


رای دهندگان مصری نگران پیروزی اسلامگرایان هستند
فیلم از یورونیوز- 29 نوامبر

نخستین روز از انتخابات پارلمانی در مصر با استقبال مردم روبرو بود. احزاب اسلامگرا مانند حزب اخوان المسلمین و النور در جریان مبارزات انتخاباتی با تبلیغات گسترده نسبت به دیگر احزاب، حضور چشمگیری در این انتخابات دارند. بسیاری از فعالان حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان نگران راهیابی پرتعداد نمایندگان این احزاب به پارلمان هستند.

یکی از کاندیداهای مستقل در این انتخابات می گوید:“خیلی از افراد بی سواد را به راحتی می توان شستشوی مغزی داد. این امر بارها ثابت شده که گروههای اسلامگرا از این خصیصه برای جذب این مردم ناآگاه در جهت منافع خود استفاده می کنند. از آنجا که این مردم مذهبی هستند، اگر شما از زبان مذهب با آنها صحبت کنید و احساسات دینی آنها را برانگیزید، هر چه بگویید باور می کنند چرا که فکر می کنند این راه درست است.”

یکی از رای دهندگان نیز از جریانی می گوید که امروز سراسر مصر را فرا گرفته و قصد دارد این کشور را به قرون وسطی بازگرداند.

شهروند دیگری از قاهره نیز می گوید:“ما این گروههای سلفی را به رسمیت نمی شناسیم، اگر این احزاب یک کشور اسلامی می خواهند، می توانند به عربستان سعودی بروند.”

این نخستین انتخابات در مصر پس از سقوط حکومت حسنی مبارک است. نزدیک به 50 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند. به علت بالا بودن میزان بی سوادان، هر حزب از نشانه هایی برای شناسایی در میان رای دهندگان استفاده کرده است. حزب اخوان المسلمین تنها حزبی است که در مقایسه با دیگر گروههای سیاسی از ساختار و چارچوب بهتری برخوردار است.

خبرنگار یورونیوز از قاهره می گوید:“مشارکت بالای مصریان در نخستین روز از این انتخابات می تواند نشاندهندۀ ترس آنها از حضور چشمگیر اسلامگرایان و تلاش برای ممانعت از به قدرت رسیدن آنها همانند آنچه در کشورهای شمال آفریقا اتفاق افتاد، باشد.”

این انتخابات در چند مرحله و در 27 استان مصر برگزار می شود. این انتخابات تا پایان ماه ژانویه به طور خواهد انجامید. قرار است در ماه ژوئن نیز انتخابات ریاست جمهوری در مصر برگزار شود.

هیچ نظری موجود نیست: